Tijekom vikenda policija zabilježila 12 prometnih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Prema službenim podacima PU Vukovarsko – srijemske tijekom vikenda, od 15. do 17. listopada, na području PU evidentirano je 12 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U Ivankovu je u nedjelju, oko 17,35 sati, 49-godišnjak iz Ivankova upravljajući osobnim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,67 g/kg, uslijed neopreznog pretjecanja vozila udario u osobno vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera kretanja, a kojim je upravljala 32-godišnjakinja iz Vrbice. U prometnoj nesreći 49-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

U Ceriću je istog dana, oko 12 sati, 36-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,13 g/kg, izgubio nadzor nad vozilom te tom prilikom zahvatio travnatu površinu, udario u stablo te potom u pješački otok, da bi se vozilom zaustavio udarom u obiteljsku kuću. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, kao i putnica u vozilu, 22-godišnjakinja iz Vinkovaca.

U Vinkovcima je, također u nedjelju, oko 13,50 sati, 41-godišnjak s područja Općine Drenje upravljajući osobnim vozilom neopreznom vožnjom unatrag udario u tijelo pješaka, 71-godišnjaka iz Vinkovaca, koji se kretao kolnikom. U prometnoj nesreći 71-godišnjak je lakše ozlijeđen. 

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Cerni, na cesti Bobota-Vera, na Graničnom prijelazu Županja, na Graničnom prijelazu Bajakovo, u Županji, Gunji i Borovu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,19 g/kg zabilježena je kod 58-godišnjeg vozača u Vukovaru. Prema četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.  Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Protekli tjedan, od 11. do 17. listopada, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Policijski službenici kontrolirali su, prije svega, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostala kaznena djela i prekršaji.

Tijekom tog razdoblja policija je obavila nadzor 70 teretnih vozila i 2 autobusa prema čijim vozačima je, temeljem utvrđenih prekršaja, primijenjeno ukupno 28 represivnih mjera.