Tijekom vikenda policija zabilježila 10 prometnih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa. Prema navodima policije početkom vikenda 21-godišnjak je provalio u ugostiteljski objekt u Vukovaru iz kojeg je otuđio nekoliko boca alkoholnog pića i manji novčani iznos te je time oštetio objekt čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta. ­Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Tijekom vikenda, od 28. do 30. listopada 2022. godine dogodilo se 10 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom u Županji, Pačetinu, Babinoj Gredi, Vukovaru, Štitaru i u Vinkovcima tri.

U subotu, 29. listopada oko 21,25 sati, na autocesti A3, dionica između naplatne postaje Lipovac i čvora Lipovac, 54-godišnji vozač teretnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu, za kretanje vozila nije koristio sredinu vozne trake, već je vozilo pomaknuo udesno na zaustavnu traku, silazi s kolnika u odvodni kanal i udara u kosinu odvodnog kanala pri čemu je zadobio lake tjelesne ozlijede.

U nedjelju 30. listopada oko 21,00 sati u Vinkovcima na raskrižju Ulica Duge i Hansa Dietricha Genschera 27-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu i zbog neprilagođene brzine kretanja vozila nalijeće na 30-  i 23-godišnju vozačicu bicikla, strane državljanke, koje su bile zaustavljene na raskrižju na znak crvenog svjetla, i zadobile lake tjelesne ozljede. 

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,34 g/kg zabilježena je kod 38-godišnjeg vozača u Prkovcima. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega 22 snimke u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima