Pucanjem mačkula započeo središnji program vukovarske Svečane Sinjske alke

Foto: Stipan Mijok

VUKOVAR, Ranojutarnjim pucanjem mačkula na šetnici uz Dunav u Vukovaru je započeo središnji program Svečane Sinjske alke koju će u 16,30 sati na trkalištu u Županijskoj ulici trčati 17 alkara u čast hrvatskih branitelja Vukovara i cijele Hrvatske.

Pored pucnji mačkula, Vukovarce je rano jutros probudila i Gradska glazba Sinj svirajući budnice u središtu grada.

U 9.00 sati u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se Sveta misa nakon koje će uprava Viteškog alkarskog društva u pratnji gradonačelnika položiti vijence i odati počast žrtvama Domovinskog rata na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata Grada Vukovara. Nakon Memorijalnog groblja upalit će se svijeće i odati počast na mjestima pogibije Sinjana Ivice Poljaka i Andrije Alčića. U 14.30 sati kreće alkarska povorka do Eltz gdje će se u 15.00 održati Vojvodin prijem. Sama Svečana Sinjska alka počinje u 16.30 sati.

Vukovarska Svečana Sinjska alka tračat će se pod visokim prokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović pored koje će se u svečanoj loži na trklištu izgrađenom u Županijskoj ulici nalaziti i predsjednik Vlade Andrej Plenković te brojni drugi uzvanici.

Pobjednika vukovarske alke darivat će prigodnim poklonom predsjednica Grabar Kitarović dok će od vukovarskih gradskih vlasti pobjednik dobiti veliki, a alkarski momak mali dukat.

U prodaju je pušteno više od 5.000 karata, a procjenjuje se kako će Alvi biti nazočno više 20.000 posjetitelja.