Tijekom vikenda ozlijeđeno troje djece

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama.

U subotu, 27. travnja, u Rokovcima, Ulica M.A. Reljkovića, 6-godišnje dijete je na raskrižju, bez vanjskih utjecaja, izgubilo nadzor nad biciklom i palo na kolnik ceste, pritom zadobivši teške tjelesne ozljede.

Istoga dana, u Gunji, Graničarska ulica, 12-godišnja i 13-godišnja vozačica upravljale su svojim biciklima (paralelnom vožnjom) na kolniku, kojom prilikom je došlo do međusobnog kontakta navedenih bicikala pri čemu je 13-godišnja vozačica bicikla pala na kolnik i zadobila teške tjelesne ozljede.

Jučer, 28. travnja u Vinkovcima, u raskrižju ulica Marka Marulića i Školska, 10-godišnjak je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom i pritom se nepropisno kretao kolnikom i bez zaštitne kacige, te na raskrižju nije propustio osobni automobil koji se kretao cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom je došlo do naleta osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka na romobil. U prometnoj nesreći 11-godišnjak je teže ozlijeđen.

Također jučer, u Vukovaru, Trpinjska cesta, u prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen 48-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, koji je sam izazvao prometnu nesreću nepropisnim kretanjem vozilom po cesti.

 Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,81 g/kg, zabilježena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila na državnoj cesti D-55, dionici Bršadin – Nuštar. Stacionarne kamere zabilježile su 35 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.