Od jeseni u Ekonomskoj školi Vukovar novi smjer – farmaceutski tehničar/tehničarka

Foto: Ekonomska škola Vukovar

VUKOVAR, S preseljenjem Vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička u nove prostore u Borovo naselje oprema i namještaj koje su koristili na staroj lokaciji doniran je Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u svoje bivše prostore. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička i ravnateljica Ekonomske škole Jelena Vinaj.

Poslije potpisivanja ugovora o donaciji Vinar je rekla kako im puno znači povratak na staru adresu te da im donirana oprema i namještaj puno znače jer će im pomoći u unaprjeđivanju njihovog daljeg rada.

„Sada smo suvremenije, modernije i ljepše opremljeni što će prepoznati naši učenici i roditelji kao i naši budući učenici. Ova lokacija znatno će nam olakšati dolazak do škole, a prednost za grad je dodatna živost jer će oko 250 mladih biti orijentirano na središte Vukovara“, rekla je Vinaj.

Treba napomenuti i kako će od nove školske godine Ekonomska škola imati novi smjer – farmaceutski tehničar/tehničarka. Po riječima Vinar Ekonomska škola Vukovar je jedina škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji koja će imati ovaj smjer. Plan je da upišu dva razredna odjela, jedan na hrvatskom jeziku i pismu i jedan na srpskom jeziku i pismu. Po odjelu su planirana 24 učenika.