Tijekom vikenda 11 prometnih nezgoda od kojih pet s ozlijeđenim osobama; osam vozača zatečeno s alkoholom u krvi

Foto: Ivan Matić

Tijekom vikenda, od 7. do 9. srpnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 11 u kojima je nastupila samo materijalna šteta, te pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, izvijestila je policija.

U petak, 7. srpnja, oko 16,08 sati, 70-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Josipa Bana Jelačića u Vinkovcima. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se na vrijeme zaustavio kako bi propustio pješakinju, 17-godišnjakinju iz Rokovaca, koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Uslijed udara vozila u tijelo pješakinje i pada na kolnik, 17-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Također u petak, 7. srpnja, oko 19,30 sati, u Otoku, u Ulici Josipa Lovretića u Otoku, uslijed neopreznog pretrčavanja preko kolnika, izvan obilježenog pješačkog prijelaza, došlo je do naleta osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 24-godišnjakinja iz Otoka, na 5-godišnjakinju iz Otoka. U prometnoj nesreći 5-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U subotu, 8. srpnja, oko 15,30 sati, 76-godišnjak iz Mirkovaca upravljao je mopedom vinkovačkih registracijskih oznaka, bez zaštitne kacige na glavi, krećući se kolnikom Dunavske ulice u Mirkovcima, iz smjera Vukovarske ulice u Privlaci. Pri skretanju udesno, 76-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem te pao na kolnik. Pri padu, 76-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Također, u subotu, 8. srpnja, oko 15,40 sati, 36-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, na koje je bila pridodana poluprikolica, krećući se iz smjera Mikluševaca.

Dolaskom do raskrižja s cestom Sotin-Vukovar, pri skretanju ulijevo, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te je došlo do udara u osobno vozilo vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 72-godišnjak iz Opatovca.

Uslijed udara dolazi do zanašanja i prelaska vozila u suprotnu prometnu traku te do udara u osobno vozilo vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnjak iz Mohova.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači (72) i (66) kao i 62-godišnja putnica. Očevidom je utvrđeno kako je 36-godišnji vozač upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,78 g/kg.

Isto tako, u subotu, 8. srpnja, oko 20,20 sati, u Vinkovcima, 84-godišnjakinja iz Vinkovaca, upravljala je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice A. Kačića. Pri skretanju ulijevo, krećući se prometnom trakom za vozila iz suprotnog smjera, 84-godišnjakinja je udarila vozilom u prednji dio osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Vinkovaca. U tom trenutku, uslijed nedovoljnog držanja razmaka, 48-godišnjakinja iz Vinkovaca, osobnim vozilom udara u stražnji dio vozila 33-godišnjaka, koji se postupno zaustavljao zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 84-godišnja vozačica.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 8 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu i jednog vozača koji je odbio podvrgnuti se preliminarnom testiranju na prisutnost alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija, 1,82 g/kg zabilježena je kod 47-godišnjeg vozača mopeda, zatečenog na auto-cesti A3, u subotu, 9. srpnja.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 13 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.