Tijekom proteklog vikenda policija zabilježila 15 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 11 iz ozlijeđeno

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 13. do 15. listopada 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od čega je 1 s poginulim osobama, 4 sa ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U navedenim nesrećama, 1 osoba je smrtno stradala, 3 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno. Proteklog vikenda dogodile su se i 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u Vukovaru, Priljevo u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena, u Vukovaru, na raskrižju I. Gundulića – Trg žrtava fašizma u kojoj su 2 osobe lakše ozlijeđene i još 10 nesreća samo s materijalnom štetom kako posljedicom – 4 u Vinkovcima, 2 u Županji te GP Bajakovo, Lovas, Otok i Ilok – po 1 prometnu nesreću. U istome vikendu zabilježena su i 3 događaja u cestovnom prometu: – naleta na divljač, odnosno 2 naleta na srnu i 1 nalet na lisicu te 1 nalet na psa.

U Boboti, Patkovićev odvojak, 58-godišnja vozačica osobnog automobila, s nedozvoljenom prisutnošću (0,65 g/kg) alkohola u organizmu, uslijed neprilagođene brzine  zavoju u desno – sletjela automobilom s kolnika, pri čemu je kao i putnica u njezinom vozilu zadobila teške tjelesne ozljede.    

Prometna nesreća s dvije lakše ozlijeđene osobe dogodila se u Vukovaru, na raskrižju I. Gundulića – Trg žrtava fašizma, gdje je vozač oduzeo prednost prolaska vozaču sanitetskog vozila, pri čemu su 2 osobe u vozilu saniteta lakše ozlijeđene. U Vukovaru, Priljevo, vozač osobnog automobila na semaforiziranom raskrižju u vrijeme „crvenog svjetla“ za taj smjer kretanja, nije držao razmak u odnosu na zaustavljeni osobni automobil ispred njega, te je 1 osoba lakše ozlijeđena pri udaru.  

Tijekom vikenda, policijski službenici ove Policijske uprave zatekli su ukupno 16 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu, koji su procesuirani sukladno zakonskoj regulativi.

Najveća prisutnost alkohola (1,41 g/kg) utvrđena je u subotu 14. 10. 2023. g. oko 22,00 sata, pri nadzoru 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru, Trpinjska cesta. Isti vozač je potom smješten u policijske posebne prostorije, do otriježnjenja i slijedilo mu je procesuiranje prekršaja radi vožnje s nedozvoljenom prisutnošću alkohola.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji ima prijavljeno prebivalište u Zadarskoj  županiji, zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe. Naime, osumnjičenik je u Vukovaru 13./14. listopada 2023. godine provalio u trgovinu iz koje je otuđio novac i prijenosno računalo, a također je provalio i u ugostiteljski objekt u Vukovaru iz kojeg je otuđio novac. Policijski službenici su brzo reagirali i pronašli navedenog provalnika, a na temelju sudskog naloga pretražili i osobni automobil koji je koristio pri čemu su mu pronađeni i oduzeti predmeti koje je otuđio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.