Na GP Tovarnik kod 46-godišnjaka iz Srbije pronađeno 214.650 komada raznovrsnih psihotropnih tableta

Foto: Pixabay-Steve Buissinne

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su tijekom proteklog vikenda s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga postupili u pet događaja.

U subotu 14. listopada u 19,20 sati smo u Vinkovcima u prometu zaustavili 55- godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a naknadno i tijekom policijskog postupanja na adresi gdje 55-godišnjak boravi, pronašli i privremeno oduzeli ukupno 115 grama amfetaminske droge „SPEED“, a također su mu i privremeno oduzeti drugi predmeti kaznenog djela te uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.  

Nadalje smo 14. listopada u 20,30 sati u Novim Jankovcima, na javnom mjestu, kod 25-godišnjaka pronašli i od njega privremeno oduzeli  6,05 grama amfetaminske droge “SPEED“, a u Starim Jankovcima, unutar ugostiteljskog objekta, u 21,10 sati, kod 33- godišnjaka pronašli te privremeno oduzeli 21,85 grama amfetaminske droge „SPEED“ te digitalnu vagu, za koju sumnjičimo da je korištena u zlouporabi droge. 

Isto tako, u Vukovaru 14. listopada u 3,10 sati u prometu je zatečena 36-godišnja vozačica osobnog automobila, kojoj je nakon preliminarnog ispitivanja – testiranja jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova uočena pozitivna reakcija te su joj u zdravstvenoj ustanovi u Vukovaru uzeti uzorci krvi i urina, a tijekom kriminalističkog istraživanja od nje smo privremeno oduzeli i dvije tablete koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te za koje nema medicinsku dokumentaciju.

Naposljetku, u Županji smo 15. listopada u 2,50 sati zatekli 22-godišnjeg vozača osobnog automobila koji pak nije stekao pravo na upravljanje motornim vozilom, daljnjim provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu evidentirali smo koncentraciju od 0,56 g/kg alkohola u njegovom organizmu. Nadalje, postupanjem smo kod njega pronašli manju količinu marihuane te mu je nakon preliminarnog ispitivanja – testiranja jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova uočena pozitivna reakcija.

U navedenim postupanjima policijski službenici su poduzeli represivne mjere odnosno nadležnim institucijama su podnijeli odgovarajuće prijave. 

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Točnije, u petak 13. listopada u 21.25 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Tovarnik, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar su u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na „Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“.
 
„Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 214.650 komada raznovrsnih psihotropnih tableta. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu  predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor“, stoji u priopćenju policije.