Tijekom prošle godine iz 5. Izborne jedinice u Hrvatskom saboru najaktivniji Marijan Pavliček

Foto. hrvatski suverenisti

ZAGREB, Kraj protekle godine ili početak nove uobičajeno je vrijeme za zbrajanje rezultata i sagledavanje svega što je učinjeno. Tako se može gledati i koliko su saborski zastupnici iz Vukovarsko – srijemske županije, kao i 5. Izborne jedince kojoj pripadamo, bili aktivni tijekom protekle godine na svome poslu. Prema tim rezultatima, a pozivajući se na podatke Hrvatskog sabora od 11. prosinca 2023. godine, u prošloj godini najaktivniji je bio Marijan Pavliček iz Vukovara, inače predsjednik Hrvatskih suverenista, sa 840 javljanja. Iza njega su Ružica Vukovac (798), Martina Vlašić Iljkić (549), Nikola Mažar (541), Ljubica Maksimčuk (406) te Marina Opačak Vikić (329).  

Ispod 300 javljanja zabilježila je Ankica Zmaić (299) dok su se manje od 200 puta javljali Anamarija Blažević (190), Pero Ćosić (133), Mladen Karlić (131), Josip Šarić (114) i Ivan Penava (110). Najmanje su se javljali Marijana Balić (60) i Vinko Grgić (3).  

“Kada sam izabran u Hrvatski sabor i dobio potporu građana odlučio sam svoj posao pošteno odraditi.  Jedna od najvećih boljki Hrvatskih sabora je neaktivnost i nedolazak saborskih zastupnika. Otužno je gledati polupraznu sabornicu i time se šalje jako ružna slika cijeloj javnosti. Kroz nekoliko zakonskih prijedloga, pokušaje opoziva određenih ministara nastojao sam određene teme podići na višu razinu, kao sto je primjerice Afrička svinjska kuga.

Imali smo Također ispred kluba nekoliko interpelacija o radu vlade te davali konkretne prijedloge za suzbijanje neopravdanog rasta cijena proizvoda i usluga. Bitno je kada ovaj mandat završi da si kao čovjek nemam sto prigovoriti, uvijek se može bolje, ali bitno je dati svoj maksimum u svakom poslu pa tako i u ovome”, rekao je Pavliček komentirajući svoj rad tijekom protekle godine.