U odvodnom kanalu, kod Gradišta, pronađene odbačene puške

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela provale i krađe iz osobnih automobila. Policija navodi kako se 46 – godišnjaka sumnjiči da je 29. siječnja provalio u osobni automobil 68-godišnjaka parkiran na parkiralištu u Retkovcima iz kojeg je otuđio torbicu. Također je 9. ožujka, iz nezaključanog osobnog automobila parkiranog kod mjesnog groblja u Jarmini, 52-godišnjaku otuđio mobitel. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi više tisuća kuna. Protiv osumnjičenog policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teška krađa i Krađa. U subotu 12. ožujka, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a potom je istog dana, temeljem rješenja Županijskog suda u Vukovaru kojim mu je određeno mjesec dana istražnog zatvora, sproveden u Zatvor Osijek.

U subotu, 12. ožujka, građanin iz Gradišta je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu „Mikluševci“ uočio više pušaka te odmah obavijestio policiju. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive. Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Tijekom vikenda, od 11. do 13. ožujka na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jučer, 13. ožujka oko 16,30 sati u ulici Andrije Kačića u Vinkovcima, 72-godinšnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, skrećući ulijevo oduzeo je prednost prolaska i bočno udario u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je suprotnom kolničkom trakom upravljao 54-godišnjak. U prometnoj nesreći 54-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, a 72-godišnji vozač lake tjelesne ozljede.

Protiv 72-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru, Vinkovcima, Bošnjacima, Tovarniku i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,15 g/kg zabilježena je kod 23-godišnjeg vozača u Boboti. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta.