Policija se oglasila u svezi premlaćivanja u Županji, tijekom vikenda zabilježeno 15 prometnih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Povodom brutalnog premlaćivanja muške osobe u Županji i policija se oglasila u svome redovitom priopćenju.

„Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad starijim maloljetnikom iz Županje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda na štetu 44-godišnjaka iz Županje. Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u nazočnosti roditelja i branitelja, utvrđeno je kako je maloljetnik 16. travnja oko 23,30 sati u stanu u kojem prebiva u Županji zadao više udaraca rukama i nogama po glavi i drugim dijelovima 44-godišnjaku te ga pritom teško tjelesno ozlijedio. Protiv osumnjičenog maloljetnika policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske“, navode iz policije.

Tijekom uskrsnog vikenda, dvojica građanina koji su željeli ostati anonimni obavijestili su vukovarsko-srijemsku policiju o svojoj namjeri dragovoljne predaje oružja i ubojitih sredstava. Tom prilikom policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od prvog građanina preuzeo jednu ručnu bombu, od drugog građanina 0,2 kg vojnog eksploziva i 10 komada streljiva. Oružje i minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Tijekom blagdanskog vikenda, od 15. do 18. travnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.

Na županijskoj cesti Privlaka-Otok, 21-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa u zavoju sletio je s ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen.

U Starim Mikanovcima, 20-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola u organizmu (1,42 g/kg) zbog nepropisne radnje vozilom sletjela je s ceste pri čemu je lakše ozlijeđena, a očevidom je utvrđeno da u trenutku prometne nesreće nije koristila sigurnosni pojas.

Na državnoj cesti Posavski Podgajaci-Rajevo selo, 33-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu (1,55 g/kg) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s ceste pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Iloku (2), Rokovcima, Županji, Mirkovcima, Ivankovu, Bršadinu, Cerni, Gunji i Drenovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,82 g/kg zabilježena je kod 30-godišnjeg vozača u Bošnjacima. Sukladno članku 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ovog vozača očekuje novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova ako pravomoćnom odlukom o prekršaju bude proglašen krivim za prekršaj. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, pet vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 93 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.