Policijska verzija prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Damir Dekanić

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Povodom prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić oglasila se i policija službenim priopćenjem kojega prenosimo u cijelosti.

“Prikupljenim obavijestima na mjestu događaja te provedenim očevidom utvrđeno je da je 37-godišnjak oko 0:45 sati, u Cerni, ulica Braće Radića, upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka u vlasništvu jedinice područne (regionalne) samouprave te se kretao zapadnom kolničkom trakom iz smjera Andrijaševaca u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 36, vozač se nije kretao sredinom kolničke trake već je prešao na lijevu stranu kolnika gdje na travnatoj površini prvo udario u ukrasno cvijeće, a potom, na kućnom broju 34 udario u parkirani osobni automobil županjskih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjakinje.

U opisanoj prometnoj nesreći sudjelovao je 37-godišnjak kao vozač te 52-godišnjak kao suvozač te nijedan od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Tijekom provođenja očevida svi sudionici su podvrgnuti alkotestiranju te kod 37-godišnjaka nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, dok je kod suvozača utvrđena prisutnost alkohola od 1,44 g/kg. 

Temeljem utvrđenih činjenica policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 37-godišnjaku uručili izvješće o prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz primjenu članka 293. istog Zakona odnosno zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te nekretanja sredinom prometne trake”, stoji u priopćenju PU.