Domovinski pokret traži neopozivu ostavku župana Dekanića

Foto: Domovinski pokret

Iz vukovarsko-srijemske organizacije Domovinskog pokreta zahtijevaju neopozivu ostavku župana Damira Dekanić nakon prometne nesreće koja se na Veliku subotu dogodila u Cerni, a u kojoj je Dekanić, prema vlastitom priznanju, bio suvozač.

“Župan Dekanić je po njegovom priznanju bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila
ali pokušava zataškati nesreću, a po našim saznanjima od više svjedoka bio je sam u autu pa
ispada da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti
autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe”, navode iz Domovinskog pokreta.

Dodaju i kako osim neopozive Dekanićeve ostavke traže od nadležnih institucija da objave “punu istinu o prometnoj nezgodi, a od Andreja Plenkovića da se javno očituje podupiru li sramotno i neodgovorno ponašanje Damira Dekanića ili će učiniti sve da sačuvaju njegovu fotelju, koja im je izgleda važnija od
pravde i sigurnosti naših građana”.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potvrdio je danas da je pod utjecajem alkohola dan uoči Uskrsa kao suvozač u službenom automobilu bio sudionikom prometne nesreće.

“U spomenutoj nezgodi sudjelovao sam kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije, a kojim je na moju zamolbu upravljao K.B. Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom koje je udarilo automobil koji je bio parkiran uz cestu”, priopćio je Dekanić i ispričao se svima koji su pretrpjeli štetu.

Naveo je da je po dolasku policije bio alkotestiran te mu je izmjereno 1,44 promila, dok kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi.