U Otoku prometna nesreća s smrtno stradalom osobom, a u Trpinji motociklist zadobio ozljede opasne po život

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemska izvijestila je prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom koja se dogodila u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Nesreća se dogodila oko 16.48 sati kada je na osobno vozilo 52-godišnjaka iz Otoka, koji je upravljao osobnim automobilom, na pružnom prijelazu naletio šinobus.

„Dolaskom do pružnog prijelaza, 52-godišnjak se nije zaustavio unatoč postavljenim prometnim znakovima upozorenja te je došlo do udara vlaka u osobni automobil. Uslijed zadobivenih ozljeda 52-godišnjak je preminuo na mjestu događaja“, stoji u priopćenju PU.

Izvijestili su i o prometnoj nesreći koja se također jučer, oko 15.43 sati, dogodila u Trpinji. Po navodima policije do nesreće je došlo kada je 70-godišnjak iz Trpinje upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Velike ulice u Trpinji, dolaskom do raskrižja skrenuo te oduzeo prednost prolaska motociklu osječkih registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera. Od siline udara vozač motocikla, 18-godišnjak iz Dalja teže je ozlijeđen, dok je 70-godišnjak lakše ozlijeđen.

Tijekom jučerašnjeg dana na auto-cesti Zagreb-Lipovac zabilježena je i vožnja prekomjernom brzinom. Oko 12,48 sati, na području Općine Županja, zaustavljen je osobni automobil „Audi“, bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak iz Banja Luke. Obzirom da se kretao brzinom od 245 km/h, na cesti na kojoj je brzina ograničena na 130 km/h, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu 3.000,00 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

Policija je izvijestila i kako je u noći 8./9. studenog nepoznati počinitelj provalio u benzinsku postaju na Kunjevcima. Otuđen je novčani polog i veća količina cigareta. Ukupna materijalna šetat bit će poznata nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Novac i nakit otuđeni su iz obiteljske kuće 64–godišnjaka u Vukovaru, u ulici Lijeva bara. Provala se dogodila jučer, 9. studenog u večernjim satima. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Policija je izvijestila i o nekoliko dragovoljnih predaja naoružanja. Tako je djelatnik Šumarije Strošinci, u šumi Debrnja, pronašao automatsku pušku, dvije ručne bombe, 120 komada streljiva i četiri okvira za automatsku pušku te ih predao u Policijsku postaju Vrbanja. U prostorije Policijske postaje Tovarnik osoba iz Lovasa koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala automatsku pušku i 120 komada pripadajućeg streljiva. Također, i u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica zabilježena je dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari. Osoba iz Vinkovaca dragovoljno je predala 600 grama eksploziva i 27 komada streljiva za pištolj. Dragovoljno predano oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja