Tijekom produženog vikenda zabilježeno 12 prometnih nesreća, 46-godišnjak u Vinkovcima vozio s 2,96 promila alkohola

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Prema navodima iz policijskog izvješća u nedjelju, 29. svibnja, u Borovu je nestao osobni automobil marke Citroen vukovarskih registarskih oznaka. Vozilo je bilo parkirano ispred obiteljske kuće, a njegov vlasnik je 67-godišnji hrvatski državljanin. U ponedjeljak, 30. svibnja, nestali automobil je po dojavi pronađen u Vinkovcima kojega je potom policija predala vlasniku. Iz policije napominju kako provode daljnje izvide kako bi utvrdili sve okolnosti odnosno utvrdili počinitelja.

U Vinkovcima, u ulici Josipa Kozarca, 52-godišnji hrvatski državljanin je policijskim službenicima prijavio da mu je 29. svibnja oko 1 sat oštećena ograda obiteljske kuće, koja je crnim lak sprejom ispisana neprimjerenim sadržajima, čime je 52-godišnjem Vinkovčaninu pričinjena materijalna šteta. Na mjestu događaja proveden je očevid, a provedenim izvidima policija je utvrdili da je 39-godišnji hrvatski državljanin time oštetio navedenu ogradu, pa je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava, zbog sumnje da je 39-godišnji sugrađanin počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

U svibnju 2022. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u tri prijave namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te  sedam dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

U tri slučaja dragovoljne predaje građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima ukupno  200 grama eksploziva (trotilski), jednu ručnu bombu, jedan plinski pištolj s pripadajućih pet komada streljiva, te šest komada streljiva kalibra 12,7 mm.

Također, policijski službenici su s sedam lokacija na siguran način izuzeli tromblonsku minu, minobacačku granatu, šest ručnih bombi, protupješačku antimagnetnu minu 3  PMA 3 te 114 raznovrsnih komada streljiva.

Oružje i minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Tijekom produženog vikenda, od 27. do 30. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene(Vinkovci, Gunja))  te deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-4, Trpinja-2, Vrbanja -2, Stari Mikanovci, Vukovar). Prometne nesreće sa teže ozlijeđenim osobama dogodile su u petak, 27. svibnja u Vinkovcima,  te u nedjelju, 29. svibnja u Gunji.  U obje prometne nesreće lakše su ozlijeđeni vozači bicikala.

U petak, 27. svibnja, oko 7,30, sati u Vinkovcima, na raskrižju Ulica kralja Zvonimira i Zvonarske, nepoznato osobno vozilo nije se kretalo sredinom obilježene prometne trake te je zahvatilo biciklističku traku na kojoj se nalazio zaustavljan 84-godišnji biciklist iz Vinkovaca. Pri udaru u bicikl 84-godišnjak je pao na tlo i lakše se ozlijedio, dok se vozač nepoznatog vozila udaljio s mjesta događaja.

 U nedjelju, 29. svibnja, oko 23,20 sati u Gunji, u Ulici A. Starčevića, 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, kao vozač osobnog vozila je pri pretjecanju bicikliste, bočnim dijelom vozila udario u bicikl, uslijed čega je 62-godišnji biciklista iz Gunje pao u cestovni kanal i lakše se ozlijedio.

Stacionarne kamere zabilježile su 103 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta, 76 prekršaja. Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 27. svibnja, kod 46-godišnjaka iz Vinkovaca, zatečenog u Vinkovcima, u Ulici J.J. Strossmayera, s koncentracijom alkohola od 2,96 g/kg.