Pronađene osobe koje su nanijele ozljede 60-godišnjaku u Vinkovcima; tri mlađe osobe vrijeđale goste hotela, jedan od njih nasrnuo na policajku

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 31 i 59 godina iz Vinkovaca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Kako navode iz policije njih dvojica su  60-godišnjem sugrađaninu svojom tjelesnom snagom nanijeli lake tjelesne ozljede.

„26. svibnja 2022. godine navedeni osumnjičenici su u Vinkovcima, Trg kralja Tomislava, ispred ugostiteljskog objekta, nanijeli lakše tjelesne ozljede 60-godišnjaku, kojemu je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima ukazana medicinska pomoć. Osumnjičenici su svojom tjelesnom snagom, a mlađi počinitelj je pritom koristio i drveni predmet, nanijeli lake tjelesne ozljede na tijelu žrtve“, navodi se u priopćenju policije.

Dodaju i kako je policija nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu protiv 31-godišnjaka i 59-godišnjaka koji su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U policijskom izvješću stoji i informacija kako su tijekom proteklog vikenda, u nedjelju 29. svibnja 2022.godine, u 6,25 sati, policajci intervenirali u vinkovačkoj ulici Duga, u hotelu, jer su tri osobe, 20., 22. i 23. godine, narušavali javni red i mir. Napominju kako ih je policija brzo pronašla te da su utvrdili kako se radi o 20-godišnjaku iz Retkovaca, 22-godišnjaku iz Vukovara i 23-godišnjaku iz Vinkovaca, te da su privedeni u PP Vinkovci.

„Kako su bili pod utjecajem alkohola smješteni su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola. Provedenim prekršajnim izvidima utvrdili smo da su navedeni tog jutra ušli u prostorije hotela te galamili i vrijeđali goste tog hotela, a kada su pristigli te reagirali policijski službenici, 20-godišnjak i 22-godišnjak su omalovažavali i policajce, zbog čega su prekršiteljima izdani prekršajni nalozi, obzirom da su svojim nedozvoljenim ponašanjem povrijedili odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U tom policijskom postupanju među navedenim prekršiteljima, 23-godišnji Vinkovčanin je unutar hotela tijekom privođenja u policijsku postaju, svojom tjelesnom snagom odgurnuo uređujuću policijsku službenicu, koju je na kratko izbacio iz ravnoteže, no policijska službenica koja je pritom lakše tjelesno ozlijeđena odmah spriječila njegovu daljnju prisilu, te je sama učinkovito dovršila to policijsko postupanje i privela ga u policijsku postaju“, navode iz policije.

Nadasve, policijski službenici ove Policijske uprave su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 23-godišnjak, jer je svojom tjelesnom snagom spriječio policijsku službenicu koja je provodila službenu policijsku radnju, počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu protiv 23-godišnjaka, koji je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.