Svjetski dan hrane humanitarnim darivanjem obilježen i u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: VSŽ

Od kada je 1945. godine osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu, 16. listopada svake godine obilježava se kao Svjetski dan hrane što je bio i povod da Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s Agro-klasterom, organizira humanitarnu akciju u kojoj su prikupljeni poljoprivredni proizvodi od dvadesetak OPG-ova, a koje je župan Damir Dekanić uručio onima koji su najviše u potrebi.

“Zahvaljujem prije svega svima koji su sudjelovali u našoj akciji i ravnateljici Renati Keškić na velikom angažmanu i humanitarnom radu. Nažalost živimo u vremenu kada u bogatoj Slavoniji imamo onih koji nemaju niti jedan obrok. Stoga, institucije poput Pučke kuhinje u Vinkovcima i ljudi koji rade u njoj su itekako potrebni”, rekao je Dekanić.

Pozvao je i sve stanovnike naše županije, da budu pažljivi i obzirni s hranom te da svoje viškove, koje sigurno mnogi imaju, dostave na adrese gdje je to potrebno i gdje znaju kome će ju podijeliti.

Više o spomenutim temama građani su se imali prigodu upoznati i na štandu koji je danas postavljen na vinkovačkom središnjem gradskom trgu.

Foto: VSŽ