Svečana promocija diplomiranih studenata Veleučilišta Lavoslav Ružička

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara organiziralo je promociju prvostupnica i prvostupnika kao i promociju magistara fizioterapije koji je za sada jedini specijalistički studio vukovarskog Veleučilišta. Ukupno je promovirano 202 prvostupnika i magistara što je do sada rekordan broj. Dekan Veleučilišta Željko Sudarić najavio je kako od slijedeće ekonomske godine Veleučilište donosi i niz novina.

“Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička trenutno ima tri studijska programa, odnosno studije fizioterapije, upravnog prava i ekonomije te specijalistički studij fizioterapije. Od iduće akademske godine imati ćemo još dva specijalistička studija koji će biti nastavci studija upravnog prava i ekonomije. Postoji veliki interes studenata. Danas se studenti rijetko zaustavljaju na tri godine studiranja”, rekao je Sudarić.

 Međutim, niti tu nije kraj planovima za daljim širenjem s obzirom da se nastavljaju razgovori oko uvođenja još dva studijska programa. Prema planovima jedan bi bio studij sestrinstva, a drugi studij prometa što bi svakako dovelo do novog snažnog rasta broja studenata ali i rasta utjecaja vukovarskog Veleučilišta.

U isto vrijeme aktivno se radi i na pripremama za preseljenje u nedavno obnovljeni objekt nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu naselju. Riječ je o obnovljenome i moderno opremljenom objektu koji će vukovarskim studentima donijeti i iznimno visok standard studiranja. U planu je da svečanost otvaranja novog objekta Veleučilišta bude tijekom idućih tjedana.