Svako kršenje donesenih mjera u cilju suzbijanja korona virusa prijavite na 112

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Epidemija virusa polako ali sigurno sve je raširenija u Hrvatskoj tako da je samo od jučer broj novo zaraženih viši za 40 slučajeva. Najgore je što to vjerojatno nije konačan broj što se tiče subote, 21. ožujka.

Prema posljednjim informacijama na području Vukovarsko – srijemske županije za sada nema niti jednoga zaraženoga. U isto vrijeme na snazi su brojne restriktivne mjere što se najbolje vidi u gradu koji je gotovo pust. Tako je u subotnje prije podne, kada je najveća gužva, središte Vukovara bilo gotovo prazno. Kafići, razne radnje i butici bili su zatvoreni. Rade samo prodavaonice, pekare i ljekarne, a na ulicama su samo građani koji su tu radi kupovine. Prazna su i dječja igrališta.

Ipak, unatoč svemu tome građani nam svako malo dojavljuju najrazličitije informacije gdje neodgovorni pojedinci krše određene mjere. Između ostaloga prenose i kako se u nekim kafićima sjedi, doduše uz zaključana vrata. Očigledno kako je kafić bio otvoren za neke goste, a kako nam je preneseno to nije jedini slučaj.

Još veći problem su osobe koje moraju biti u samoizolaciji, a koje se toga ne pridržavaju tako da i policija iz dana u dan izvještava o broju takvih neodgovornih sugrađana koji se ne pridržavaju mjera. S ciljem da u Vukovarsko – srijemskoj županiji što duže epidemiološka situacija ostane povoljna pozivamo sve građane, koji uoče ili znaju za bilo kakva kršenja propisanih mjera, da sve to prijavi na 112 kako bi policija i nadležne službe mogle djelovati što prije.

Prema nalogu županijskog Stožera Civilne zaštite policija će do daljnjega obilaziti mjesta u gradovima i selima koja su poznata po okupljanju većeg broja ljudi. Ukoliko uoče na jednom mjestu veći broj ljudi policija će ih obavijestiti o zabrani i zatražiti da se upute kućama, a ako niti to ne urodi plodom policija će postupati po zakonu.