Obnova OŠ Nikole Andrića započinje ovoga ljeta?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Obnova Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru započeti će ovoga ljeta. Najavljeno je to na konferenciji za novinare, održanoj u gradskoj upravi Vukovara, na kojoj je gradonačelnik Ivan Penava kazao kako prije početka radova Hrvatski sabor treba donijeti novi Zakon o obrazovanju.

„Sredstva za obnovu škole su osigurana u državnom proračunu za 2018. godinu. Vjerujemo kako će radovi započeti s krajem ljeta, odnosno, prije početka nove školske godine. Godinu dana od tada radovi će biti završena i škola obnovljena te predana učenicima i njihovim nastavnicima na dalje korištenje“, rekao je Penava.

Pojasnio je i kako ugovor još nije potpisan ali da je postignut načelni dogovor po kojem bi Ministarstvo obrazovanja osiguralo 70 posto sredstava potrebnih za obnovu dok bi Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar osigurali po 15 posto sredstava. Prema procjenama za potrebe obnove OŠ Nikole Andrića biti će potrebno oko 15 milijuna kuna.

„Sramota je da u 2018. godini u Vukovaru postoji jedna škola koja je u takvom stanju kao što je OŠ Nikole Andrića. To je krivica svih i to ćemo sada ispraviti“, rekao je Penava.

Konferenciji za novinare nazočila je i ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka kazala je kako u obnovu škole od Mirne reintegracije nije ništa ulagano te da je stoga škola u sve težem stanja. Podsjetila je kako je trećina sanitarnih čvorova neispravna kao i instalacije, dio prozora zakovan, krovište prokišnjava…

„Oprezna sam i s ovim najavama ali sada vjerujem da bi se nešto moglo napraviti i pitanje obnove škole konačno riješiti. Poslije obnove biti će neophodno odmah krenuti i u nabavu nove opreme za školu“, rekla Kotromanović Sauka.

OŠ Nikole Andrića broji 220 učenika.