SOS telefon Crvenog križa Vukovar

Foto: www.hck.hr

VUKOVAR, U skladu s mogućnostima i potrebama građana Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar organizirat će dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja. Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 099-833-4019 od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati.

„Molimo sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa“, stoji u objavi vukovarskog Crvenog križa.

Isto tako mole sugrađane da se uz pridržavanje svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica vukovarski Crveni križ apelira da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere:

– Kontaktirajte ih telefonski

– Obilazite starije osobe, ali im nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan

– Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van

– Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica

– Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama

– Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

– Imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!

Pozivamo starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da prate preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da narednih tjedana izbjegavaju odlaske na javna mjesta.