Stranke okupljene oko Milana Bandića u Vukovaru potpisale koalicijski sporazum

VUKOVAR, Koalicijski sporazum pred predstojeće parlamentarne izbore u Vukovaru su u utorak potpisali Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka: Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno.

“Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva, odlučnosti. Neka građani 11. rujna, ako žele da žive kao Zagrepčani, glasaju za sebe, za bolji život. Ako su za eksperimente onda neka glasaju za one koji su ih „dopeljali“ do prosjačkog štapa”, poručio je predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Najavio je i kako je ova koalicija spremna surađivati sa svima koji žele dobro Hrvatskoj ocjenivši kako je Vukovar do sada morao biti “popeglan”, a prostor ispred vukovarskog željezničkog kolodvora na kojem je i upriličeno potpisivanje koalicijskog sporazuma, izgledati kao Wembly ili Jelačić plac.

Predsjednik Novoga vala – Stranke razvoja Ljubo Jurčić rekao je da je Hrvatska bogata i lijepa zemlja i da ima ogromne resurse s kojima bi oni mogli donijeti duplo veću proizvodnju i standard.

“Mnogi žele da vladaju ovom zemljom ali nemaju iskustva. Za vođenje države treba imati znanje, iskustvo i energiju. Naša koalicija može formirati sposobnu Vladu. Najbolji kapital koju jedna zemlja može imati je sposobna Vlada”, rekao je Jurčić.

Rekavši kako je slogan nove koalicije „Koalicija za premijera“ čelnici HSS-a Stjepan Radić Jurica Šoić i Blok umirovljenici zajedno Milivoj Špika poručili su kako smatraju da je Milan Bandić najbolji izbor za hrvatskog premijera.

Predsjednik Narodne stranke: Reformisti Radimir Čačić kazao je kako je osnovna razlika ove koalicije od drugih kompetencija, sposobnost i ljudi kojima treba dati glas.

ĐURO KARALIĆ