Stožer donio šest novih mjera, ublažavaju se neke mjere

Foto: Vlada RH

ZAGREB, Nakon današnje sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je kako kontinuirano prate epidemiološku situaciju u zemlji kao i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Istakao je kako se usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih još uvijek svi moramo ponašati odgovorno. Istakao je kako s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni.

„Stožer je donio šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenja maski, prelazak granica i te su odluke produžene do 31. ožujka. U odluci koja se odnosi na okupljanja, u nekoliko su ublažene, pa se može okupiti 100 umjesto 50 kao dosad i u zatvorenim 50 umjesto 25 osoba što je vrijedilo do danas. Ublaženi su uvjeti oko okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje covid-potvrda”, rekao je Božinović.

Dodao je i kako od 1. ožujka prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti covid-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela. Slijedom toga za ulazak u poštu i slične institucije covid-potvrda više ne treba. Međutim,  za ulazak u bolnicu ta potvrda će i dalje trebati.