Stoljeće postajanja vinkovačkom proizvođaču crijepa čestitao i predsjednik Vlade Andrej Plenković

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je večeras vinkovačku tvornicu crijepa Dilj gdje je o budućnosti te tvrtke koja slavi 100 godina postojanja i Nexe Grupe u čijem sastavu Dilj posluje zadnjih 20 godina, razgovarao s predsjednikom Uprave Nexe Grupe Ivanom Ergovićem i članom Uprave Nexe d.d. i direktorom Dilja, Draženom Ivezićem.

“Impresivno je vidjeti da se tradicija koja traje 100 godina, od kojih 20 u sastavu Nexe Grupe, nastavlja i dalje s visokom zaposlenosti od 250 ljudi ovdje u Vinkovcima i izvozno orijentiranom proizvodnjom”, kazao je premijer Plenković.

Čestitao je Upravi Nexe Grupe što poslovanjem doprinosi hrvatskom izvozu i gospodarstvu.

 “Kvalitetna proizvodnja, izvozno orijentirana kompanija koja i na taj način stvara dodanu vrijednost, a prosječna plaća u okviru grupe od 7.000 neto isto je dobra vijest u ovim okolnostima”, kazao je Plenković uz kojega se nalazio i ministar obrane i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, Mario Banožić.

Predsjednik Vlade nakratko je i obišao pogone Dilja, a održao je i sastanak s čelnim ljudima Nexe Grupe.

„Ponosan sam na to što smo u Vinkovcima kroz 20 godina, koliko je Dilj u sastavu Nexe grupe, napravili stvarno jednu svjetsku tvornicu koja izvozi više od 60 % svojih proizvoda. Premijera i njegove suradnike danas smo informirali i o našim planovima u cijelom sastavu Nexe grupe, koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a naši prihodi iz izvoza se preko 60 % ukupno. Glavna tema danas je bila energetska učinkovitost i investicije koje su podržane od EU fondova”, istaknuo je predsjednik Uprave Nexe Grupe Ivan Ergović.

Prije dolaska u tvornicu Dilj, Andrej Plenković popio je kavu u središtu Vinkovaca s članovima vukovarsko-srijemske i vinkovačke organizacije HDZ-a.