Stiže velika promjena vremena

Foto: Pixabay

ZAGREB, Poslije gotovo ljetnog vikenda, iako smo tek na sredini travnja, metereolozi najavljuju kako nam tijekom idućeg tjedna slijedi velika promjena temperature. Temperature su za vikend išle i do 30 stupnjeva, tako da smo u nizu gradova u Hrvatskoj svjedočili i kupanjima u moru. Za ponedjeljak metereolozi najavljuju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu, uglavnom visoku, naoblaku. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16 stupnjeva dok se tijekom dana u Slavoniji i Baranju očekuje i visokih 31 stupanj.

U utorak, osobito u drugoj polovici dana, slijedi naoblačenje sa sjeverozapada uz pad temperature zraka kišu, grmljavinu i jake udare vjetra. Temperatura će pasti za 10 do 15 stupnjeva, u planinskim krajevima iznad 1200 metara moguća susnježica i snijeg.

U srijedu će se hladna fronta brzo premještati preko naših krajeva uz pljuskove kiše grmljavinu i jake udare vjetra. Najavljuje se kako bi u srijedu temperature na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.