Šteta zbog požara u skladištu voća i povrća tvrtke Boso oko pola milijuna kuna

Foto: Pixabay

Požar koji je jučer izbio u skladištu voća i povrća tvrtke Boso na Dirovom brijegu u Vinkovcima izazvan je ljudskom radnjom, no kako je priopćila policija, nisu utvrđeni tragovi namjernog izazivanja. Materijalna šteta procijenjena je na oko pola milijuna kuna.

Iz policije su izvijestili kako je požar izbio oko 14 sati izbio je požar u dvorišnom prostoru skladišta voća i povrća vinkovačke tvrtke.

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan ljudskom radnjom, no nisu utvrđeni tragovi namjernog izazivanja.

Požar se s kartonske i PVC ambalaže proširio na suho nisko raslinje uz ogradu te na drvene palete i PVC palokse uz zid skladišne zgrade, gdje je vatra zahvatila dio krovišta nadstrešnice te se kroz otvore probila i u unutrašnjost zgrade odnosno u dvije rashladne komore u kojima je bilo uskladišteno razno voće i povrće.

Požar su lokalizirali pripadnici JVP Vinkovci. U požaru nitko nije ozlijeđen. Po procjeni odgovorne osobe tvrtke, nastala je materijalna šteta u iznosu od oko 500.000 kuna, navodi policija.