Murganić uručila Udruzi 8+ ček na iznos od 20.000 kuna

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja se u nalazi u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, uručila je u Vinkovcima ček na iznos od 20.000 kuna Udruzi brojnih obitelji 8+.

Po njezinim riječima, u Hrvatskoj je malo obitelji koje imaju i pet i više djece, a kamoli osam i više te stoga udruge, ocjenila je, kao što je Udruga 8+ zaslužuju pozornost kako države tako i  cjelokupne zajednice.

“Ovakve obitelji su posebne i raduje me da im možemo pomoći barem i ovolikim sredstvima”, kazala je Murganić.

Zahvaljujući se finacijskoj pomoći, predsjednik Udruge 8+ Antun Trbuk kazao je kako će udruga novac iskoristiti da žene, članice udruge otputuju na odmor na more kako bi “netko za njih kuhao i čistio”.

U ime Grada Vinkovaca ministricu Murganić dočekao je i pozdravio gradonačelnik Mladen Karlić rekavši kako su Vinkovci grad koji bilježi pozitivni prirast stanovništva odnosno još uvijek se više rađa nego što umire stanovnika grada na Bosutu te kako gradske vlasti ulažu značajna sredstva za zadovoljavanje socijalnih potreba.

Ministrica Nada Murganić obišla je i vinkovački Centar za rehabilitaciju Mala Terezija, a potom se u Vukovaru susrela s županom Božom Galićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavaom te održala sastanak s ravnateljima socijalnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije.