Na turističkom forumu razgovarano o boljitku kontinentalnog turizma

turizam, Ilok, panel, projekt
Foto: TZ

VINKOVCI, U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni u srijedu je u Vinkovcima održan 6. turistički forum, na kojem je uz središnju temu “Turizam događanja”, govora bilo o važnosti različitih događanja, manifestacija i potencijala kulturno-povijesnog naslijeđa za razvoj i bolje rezultate kontinentalnog turizma.

Forum je okupio 50-tak turističkih djelatnika, gospodarstvenika i drugih profesionalaca uključenih u organizaciju različitih događaja, prvenstveno vezanih za kontinentalni turizam, ali i onih na Jadranu.

Po podacima koje je iznijela predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, u 2015. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji bile su registrirane 82 tvrtke koje su se bavile turizmom zapošljavajući ukupno 400 djelatnika i ostvarujući prihod od 82 milijuna kuna.

“Turističkoj struci vrijedno je čuti na koji se način određena manifestacija razvila od prvotne ideje, dakle potencijala u turizmu, do turističkog proizvoda i razine da postaje turistički identitet i brend određenog područja”, pojasnila je razloge održava turisitčkog foruma direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujan Bušić Srpak.

Sudionike foruma pozdravio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić rekavši kako su “Vinkovačke jeseni tradicijska, ali i turistička manifestacija koja svake godine privuče sve više posjetitelja.

Na 6. turističkom forumu sudjelovali su predstavnici turističkih zajednica Zagreba, Koprivnice, Vinkovaca, Splita, Dubrovnika i Nina te nekoliko  gospodarskih subjekata i drugi, a predstavljena su brojna događanja i manifestacije,  poput Adventa u Zagrebu, Ultra Europe festival u Splitu i biciklističke utrke Tour of Croatia.

ĐURO KARALIĆ

Foto: vk-jeseni.com