Dobio 13 dana zatvora zbog upravljanja vozilom unatoč prethodnoj zabrani te još pod utjecajem alkohola

Foto: Pixabay/English

VINKOVCI, Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom, 42-godišnjak je kažnjen s 13 dana zatvora.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Petrovci, cesta Stari Jankovci-Mirkovci) dok policija izdvaja postupanje policijskih službenika prilikom nadzora i kontrole prometa 10. veljače oko ponoći kada je zaustavljen 42-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom „Audi A3“ vukovarskih registracijskih oznaka.

Utvrđeno je da upravlja motornim vozilom pod utjecajem alkohola (3,22 g/kg) i dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Policijski službenici su zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja vozača uhitili i uz naredbu smjestili u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Na Općinskom sudu u Vukovaru proveden je žurni prekršajni postupak te mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 13 dana. Policijski službenici prevezli su ga potom u Zatvor u Osijeku, navode iz policije.

Od ostalih događanja policija je izvjestila kako je tijekom noći 11. veljače provaljeno u ugostiteljski objekt u Borovu u Glavnoj ulici. Otuđen je novčani polog iz blagajne te novac iz aparata za klađenje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.