Grad Vukovar, VURA i Ekonomska škola provode projekt SRCEšv

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija VURA predstavili su projekt pod nazivom „Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar (SRCEšv)“.  Riječ je o četvrtom projektu kojega je Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“, a koji će provoditi u Ekonomskoj školi Vukovar. Ravnateljica ove škole Mira Majstorović rekla je kako oni već niz godina prate razvojni trend različitih aktivnosti tako da se i rodila inicijativa za Sinergijsko-razvojnim centrom.

„Kroz centar ćemo razvijati poduzetničke vještine. U sklopu projekta cilj adaptirati ćemo prostor i nabaviti opremu za funkcioniranje centra te potom pristupiti razradi konkretnog dugoročnog plana razvoja centra koji će svim sudionicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, pružat će se usluge izdavaštva, savjetovanja te mentoriranja, a svakako će se nastojati probuditi duh ciljne skupine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada“, rekla je Majstorović.

Dodala je i kako je u planu i osnivanje školskog radija radi davanja više informacija o aktivnostima i programima koji se provode u Sinergijsko-razvojnom centru te razvoja radijskog novinarstva i medijske pismenosti. Kroz projekt će biti nabavljena i oprema za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega Ekonomska škola Vukovar već tradicionalno održava, nastavit će se razvijati program Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“, organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin te provesti niz drugih aktivnosti koji će podići kvalitetu obrazovanja učenika i zaposlenika ove škole.

Inače. Projekt je vrijedan preko 1,4 milijun kuna i u 100-postotnom iznosu financiran je sredstvima EU. Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca.