Stari Mikanovci: Održana 50. priredba Mladost i ljepota Slavonije

Foto: Đuro Karalić

STARI MIKANOVCI,  Najbolje odjevenom djevojkom na 50. Mladosti i ljepoti Slavonije koja je u subotu održana u Starim Mikanovcima proglašena je Mihaela Turkalj iz Cerne, momkom Matej Dorić iz Svilaja, a snašom Dijana Janečić iz Voćina.

Odlučio je tako stručni žiri u kojem su se nalazili vinkovačka etnologinja Ljubica Gligorević,  Vesna Kolić Klikić iz Nove Gradiške, te Mirela Ravas, etnologinja i antropologinja iz Osijeka.

Na jubilarnoj 50. priredbi Mladost i ljepota Slavonije, reviji djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama nastupilo je po osam djevojaka, snaša i momaka iz svih pet slavonskih županija.

U ime Vlade sudionike i posjetitelje u Domu kulture u Starim Mikanovcima pozdravila je ministrica regionalnog eazvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, a pozdravnu riječ uputio je i vukovarsko-srijemski župan Božio Galić.

U trosatnom programu programu, sudionici priredbe morali su pokazati poznavanje svih očitovanja tradicijske kulture svojega mjesta kojeg predstavljaju te posjetitelje i tročlani živi upoznati s svim dijelovima narodne nošnje u koju se se spremili.

Organizator manifestacije “Mladost i ljepota Slavonije” je KUD Šokadija Stari Mikanovci, uz potporu Općine Stari Mikanovci, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.