Središnji trg u Petrovcima preimenovan u Trg hrvatskih branitelja

Foto: Općina Bogdanovci

PETROVCI, U Petrovcima je obilježena 28. obljetnica stradanja branitelja i civila ovog mjesta u Domovinskom ratu, a tom prigodom na prijedlog Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Petrovci, te odlukom vijeća Općine Bogdanovci, središnji trg u mjestu preimenovan je u Trg hrvatskih branitelja.

U svečanosti otvorenja trga sudjelovali su i učenici Osnovne škole Antuna Bauera, područne škole Petrovci, nakon čega je u crkvi Pokrova presvete Bogorodice služena „panahida“ – molitveni spomen za sve ubijene, nestale i preminule hrvatske branitelje i civile, izvjestili su iz Općine Bogdanovci.

Foto: Općina Bogdanovci

. „Svake jeseni se sjetimo teških, ali ponosnih dana te me posebno raduje što su danas u Petrovcima branitelji dobili trg kao vječni spomen na žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu. Danas se za Hrvatsku ne borimo sa puškom i metkom, već svatko na svom radnom mjestu i sa dužnosti koju obavlja“, istaknuo je vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Na mjesnom groblju položeni su vijenci i upaljene svijeće.

„Na ovu tužnu obljetnicu lijepo je vidjeti kako branitelji zajedno stupaju u miru, kao što su to činili u ratu te na taj način iskazuju pijetet svojim poginulim suborcima“, naglasio je u govoru načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.