U povodu Dana općine, u Bošnjacima otvorena podružnica vinkovačke knjižnice

Foto: Grad Vinkovci

U Bošnjacima je, u povodu proslave Dana Općine, otvorena Narodna knjižnica i čitaonica Općine Bošnjaci, područna knjižnica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

“Pomogli smo im znanjem, mogućnostima i kompetencijama, a rezultat svega je otvorenje Narodne knjižnice i čitaonice. Nadam se kako će ona biti središnje mjesto okupljanja, druženja i učenja”, rekla je ravnateljica vinkovačke knjižnice, starije sestre podružnice, Vedrana Lugić.

Trenutno je na policama 1250 knjiga, a još njih oko 1800 čeka na katalogizaciju.

“Načelnik me “dobio” u tri sekunde. Došao je kod mene, rekao trebam te nešto – slušam Andra. Moji Bošnjačani zaslužuju imati knjižnicu. Rekoh, dogovoreno!”, prisjetio se vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić

Povijest knjižničarstva u Biošnjacima seže još u 1899. godinu.

“Kod nas knjižnica ima veliku tradiciju no od 2017. godine prestaje s radom. I kada mi je Nevenka rekla da bismo trebali obnoviti rad, otišao sam, kako je rečeno kod gradonačelnika Bosančića, on se složio s tim i sa svojim suradnicima iz vinkovačke knjižnice, njihov tim je sve osmislio te smo došli smo do toga da ju sada imamo na radost svih Bošnjačana. Ovaj prostor je bio jako posjećen prije 2017. godine”, rekao je dugogodišnji načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić.

Novosti/Đ.K.