Srbijanski državljanin prevozio 2.190 kutija cigareta bez nadzornih markica

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, iz PU su izvijestili kako su za vrijeme nadzora auto-ceste Zagreb-Lipovac, u blizini odmorišta „Rastovica“, u ponedjeljak oko 10,00 sati zaustavili i kontrolirali osobni automobil srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Srbije. Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine, u skrivenim prepravljenim dijelovima vozila pronađeno je ukupno 2 190 kutija cigareta, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Vozač, protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, uhićen je i smješten u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nepoznati počinitelj sinoć je provalio u trgovinu mješovitom robom u Štitaru te tom prilikom otuđio cigarete. Ukupna materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu.

Danas će biti obavljen i očevid požara, koji je izbio jučer oko 6,00 sati, na gospodarskoj zgradi u Vrbanji. Izgorjela je velika količina uskladištene slame i sijena.

U noći 8./9. listopada nepoznati počinitelj iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 29-godišnjakinje u Mirkovcima, u ulici Kamenice, otuđio je više komada električnog i ručnog alata. Materijalna šteta  iznosi nekoliko tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Privlaka, Mirkovci, Vukovar) i dvije prometne nesreće  u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Babina Greda).