U županiji stabilna epidemiološka situacija, ide se s prijedlozima aktiviranja gospodarskiha aktivnosti

Foto: VSŽ

VUKOVAR, U Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje je stabilna epidemiološka situacija te u zadnjih sedam dana nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Zapovjednik Stožera, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo do sada poduzetnim mjerama na razini županije rekavši kako će se županijske vlasti u narednom razdoblju više usmjeriti na pokretanje gospodarskih aktivnosti.

Po riječima načelnika Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravka Kelića županijski je stožer prema nacionalnom uputio niz inicijativa kako bi se pokrenule određene aktivnosti u županiji vezane uz sport i obrte, a poslan je i prijedlog otvaranja poštanskih ureda kako bi se smanjio pritisak na postojeće otvorene urede.

“Napravili smo i tim koji nam vrši kontrolu domova za starije osobe, a vršimo i nadzor udomiteljskih obitelji kojih je u našoj županiji više od stotinu”, kazao je Zdravko Kelić.

Trenutačna stabilna epidemiološka situacija niti u kojem trenutku ne smije dovesti do popuštanja do sada poduzetih epidemioloških mjera u suzbijanju pandemije, poručila je ravanteljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

“Ovo je možda i najosjetljiviji trenutak jer trenutačna povoljna epidemiološka situacija može dovesti do krive slike kako je pandemija pri kraju i kako se ne treba više toliko pridržavati mjera”, rekla je Kata Krešić pozvavši građane da se i dalje pridržavaju svih mjera koje se preporučuju.

Po riječima načelnika PU vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara policija na šest punktova kontrolira cestovne izlaze iz županije te su jučer zabilježena četiri pokušaja kršenja izlaska iz županije bez valjane propusnice.

Kapular je upozorio građane kako je još uvijek na snazi zabrana okupljanja građana rekavši kako situaciju na terenu policija na području grada Vukovara policija kontrolira jednim, a na području grada Vinkovaca s tri drona.

Na području Vukovarsko-srijemske županije od kornavirusa do sada je oboljelo 37 osoba, a testiranih je 660.