Još jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 19. travnja do 22 sata 20. travnja, zaprimila jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije koja se i pokazala opravdaanom o čemu je izviješten Državni inspektorat.

„Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 201 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 58 navrata“, navode iz PU.   

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 19. travnja do 22 sata 20. travnja, na nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke u četiri navrata. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta. 

„U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je zatekla 597 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta“, izvijestila je PU.