Prometna nesreća na auto cesti

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u utorak, oko 16.25 sati, na autocesti A3 kod čvora Županja došlo do prometne nesreće u kojoj je 75-godišnja putnica u osobnom automobile njemačkih registracijskih pločica zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako navode iz policije 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka desnom prometnom trakom u smjeru Lipovca. Uslijed ne držanja razmaka iza vozila iza kojeg se kreće, sustigao je i udario prednjim dijelom u osobni automobil splitskih registarskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 69-godišnji vozač iz Solina. Nakon udara, automobil njemačkih registarskih oznaka slijeće s ceste udesno na zelenu površinu i zaustavlja se na žičanoj ogradi.

Obavljenim alkotestiranjima obojice vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 55-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.