Solidarnost u doba korone: besplatne gige, filmovi, serije, dokumentarne emisije, dječji i edukativni kanali

Foto: taster.ba

Dok traje nastava na daljinu A1 Hrvatska i Tele 2 Hrvatska omogućit će učenicima besplatan pristup internetu. Uz to, iz A1 Hrvatska najavljuju da će svim korisnicima TV usluge od ponedjeljaka besplatno omogućiti 14 kanala namijenjenih djeci svim uzrastima s raznovrsnim zabavnim i obrazovnim sadržajem.


Snimalica

Od ponedjeljka će automatski biti dostupno svih 14 TV kanala za djecu iz Osnovnog, Proširenog i Dječjeg paketa. Većina kanala je potpuno lokalizirana na hrvatski, a dodatno su dostupni kanali i na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku. Što se tiče zabave za najmlađe tu su popularni: Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa i Vavoom. Također, korisnicima su već dostupni u Osnovnom paketu: Nickelodeon, RTL Kockica,  Mini TV, CartoonNetwork, Boomerang i Nick Jr. (hrv.). Osim zabavnog sadržaja djeca će moći pratiti i  Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala, najavili su.

Tele2 Hrvatska omogućava besplatne gigabajte mjesečnog podatkovnog prometa kao i besplatan pristup internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi u sklopu Škole za život.

Iskon Internet će u ponedjeljak svim korisnicima Iskon.Mobile tarife aktivirati 15 GB prometa besplatno. Također, pristup programima nastave na daljinu bit će besplatan.

– Svim Iskon.TV korisnicima u ponedjeljak uključujemo Snimalicu 7 dana na kanale HRT3 i Sportska televizija, kako bi učenici nižih razreda mogli uspješno pratiti nastavu bilo kad tijekom dana i po potrebi više puta pregledati nastavno TV gradivo – kazali su iz Iskona.


Videoteka

Hrvatski Telekom će svim pretplatnicima od ponedjeljka omogućiti 15 GB prometa u narednih 30 dana, a korisnicima na bonove dodatnih 2 GB. Svim poslovnim korisnicima već su omogućili dodatnih 50 GB prometa kako bi im i u predstojećem razdoblju olakšali rad od kuće. Svi korisnici će dobiti SMS obavijest u trenutku aktivacije dodatnih gigabajta.

U MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja može pomoći u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu.

– Kako bismo dodatno olakšali praćenje nastave putem televizije uključena je Snimalica na svim HRT programima. Korisnicima MAXtv omogućili smo gledanje dodatnih MAXtv paketa bez naknade do 1. travnja, a po potrebi i dulje: RTL, RTL Premium i Nova TV pakete u HD rezoluciji, MAX Arena paket, Pickbox NOW videopaket – kazali su iz HT-a.

– Pickbox NOW apelira na solidarnost, odgovorno ponašanje i pomoć društvu – kako pojedinaca tako i tvrtki. Naš mali doprinos zajednici u ovoj neočekivanoj situaciji je besplatno korištenje Pickbox NOW usluge. Sve serije, filmovi i dokumentarne emisije dostupni su neograničeno na područjima Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Za pristup svim sadržajima iz naše ponude dovoljna je samo registracija na www.pickbox.hr ili Pickbox NOW aplikaciji – objavljeno je na društvenim mrežama.


Kino Mediteran: besplatni filmovi za ostanak kod kuće

Festival mediteranskog filma Split i projekt Kino Mediteran odlučili su, u skladu s preporukama nadležnih tijela, ponuditi građanima još jedan razlog da ostanu kod kuće – 22 besplatna filma.

Uz prigodni promo kod KARANTENA ljubitelji filma na web stranici www.kinomediteran.hr/vod mogu odabrati naslov koji žele i pogledati ga besplatno.

Ponuđeni su filmovi Kino Mediteran distribucije i oni koji su prikazani na Festivalu mediteranskog filma Split i nagrađivani diljem svijeta – ukupno 38 sati filmske umjetnosti. Broj kodova je neograničen.

Na svojoj Facebook stranici iz Kino mediterana su izvijestili da je od petka navečer neke od filmova pogledalo već više od 1.500 ljudi. Zbog velikog interesa stranica radi usporeno i treba ju osvježavati, no kažu da se filmovima može pristupiti i na linku https://vimeo.com/fmfs/vod_pages/sort:date/format:detail.

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji kojim se nastoji oživjeti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena.

Bol, Supetar, Hvar, Jelsa, Imotski, Podgora, Ploče, Lastovo, Mljet smao su neki od 30 gradova u kojima se održava, a u prošloj godini posjetilo ga je više od 59 tisuća gledatelja.

Besplatno gledanje filmova iz vlastitog doma omogućuje i nedavno pokrenuta platforma croatian.film, posvećena hrvatskim kratkometražnim uratcima, što je u novonastaloj situaciji također dobrodošlo.

Naime, zagrebačka kina Tuškanac i Kinoteka već su zatvorila svoja vrata, dok Cinestar i Cineplexx rade uz posebne mjere predostrožnosti, s obaveznim razmakom između posjetitelja, ograničeni broj karata po projekciji i dezinfekcijska sredstva, prenosi zivim.gloria.hr. (IZVOR: HINA)