Iako je do početka još četiri mjeseca, sve je spremno za 53. Vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Sljedeće će biti još ljepše, bolje, bogatije! Ovim se riječima, uz zahvalu svim sudionicima i svima koji su pridonijeli organizaciji, svake godine po završetku Vinkovačkih jeseni, najveće manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe, organizatori obrate javnosti. I svaki put održe obećanje.

Zato je sigurno da su pred nama još sjajnije i još raskošnije od prijašnjih, 53. Vinkovačke jeseni koje će pod sloganom “Pregršt istine” biti održane od 7. do 16. rujna. A jednako je istinita i tvrdnja kako pripreme za sljedeće Jeseni počinju odmah po završetku prethodnih. Tako organizatori već odavno rade na pripremi 53. manifestacije i iako je do njezina početka ostalo četiri mjeseca svi su detalji definirani.

Tradicijski, središnji dio, kao i uvijek organizira Zajednica kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. ZAKUD se još jednom pobrinuo da Folklorne večeri, Državna smotra izvornoga hrvatskog folklora te Svečani mimohod sudionika i Revija konjanika i konjskih zaprega, kao i iznimno popularne Dječje Vinkovačke jeseni, još jednom zablistaju punim sjajem i s još većim brojem sudionika.

Uz tradiciju, pak, već odavno “Jeseni” prate i urbani sadržaji za mlade kao i oni za gospodarstvenike, a čemu se unazad nekoliko godina posvećuje posebna pozornost. Tako se puno toga može očekivati i ove godine.

Prijave za Sokak do 10. srpnja

Između ostaloga tu je i gospodarstvenicima još privlačniji Slavonski sokak, odlična marketinška priča, sadržaj koji se neosporno u kratkom vremenu profilirao u vrlo prepoznatljiv i odlično prihvaćen dio Vinkovačkih jeseni. Zbog toga i zanimanje gospodarstvenika i obrtnika za Slavonski sokak neprestano raste, a za sve njih i informacija o tome kako je objavljen Poziv za iskazivanje interesa za najam prostora tijekom manifestacije Vinkovačke jeseni kojim se svi zainteresirani pozivaju da do 10. srpnja 2018. godine podnesu zahtjev za najam prostora za pružanje ugostiteljskih usluga i najam drvenih kućica i štandova za prigodnu prodaju od 7. do 16. rujna.

Poziv: http://vinkovackejeseni.hr/poziv-za-iskazivanje-interesa-za-najam-prostora-tijekom-manifestacije-53-vinkovacke-jeseni/

“Prostor Sokaka je ograničen, a svake godine interes je sve veći i zato pozivamo sve da se na vrijeme prijave za svoj prostor. Pri tome neka obrate pozornost na uvjete natječaja jer u ugostiteljskom dijelu, kako bi se omogućio što bolji poslovni rezultat, vrijedi načelo ekskluzive. To vrijedi samo za Sokak, a ne i za ostale javne površine u gradu koje su također u ponudi. Za prigodnu prodaju proizvoda izvan ugostiteljske djelatnosti nema načela ekskluzive, ali je također dobro što prije osigurati prostor jer iskustvo govori da sav ponuđeni prostor ode u najam vrlo kratkom vremenu nakon objave natječaja. Cijene najma, inače, nisu podignute i iste su kao i prethodnih godina” – ističe Mirjam Jukić, direktorica Novosti d.o.o., koje su ove godine po prvi put organizator Vinkovačkih jeseni za Grad Vinkovce zajedno sa ZAKUD-om, a zadužene su za off program, zakup prostora, marketing i odnose s javnošću.

U Slavonskom sokaku ponovno su na natječaju i veliki šator te dva restoranska prostora, a i ove godine predviđen je prostor za pivnicu koji ne ide na natječaj.

“Taj prostor ćemo dati Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara” kako bi pomogli otvaranje “Buba bara” koji će omogućiti posao osobama s Downovim sindromom”, ističe Jukić.

Kako je najavljeno, po drugi put za “Jeseni” u Vinkovcima će gostovati i Grad vina, a poznat je i koncertni program. Sva imena organizatori još uvijek ne žele otkrivati, a Ivan Zak i TBF za sada će bit će dovoljni kako bi se zaintrigirala javnost.

Još pokoji detalj ostaje kao iznenađenje, a prema svemu sudeći Vinkovčane i njihove goste na 53. Vinkovačkim jesenima uz slogan “Pregršt istine”, prema djelima slavonske književnice Mare Švel Gamiršek, čeka i pregršt različitih atraktivnih sadržaja koji jamče vrhunski jesenski provod u Vinkovcima.