Smrt na pružnom prijelazu u Ostrovu, na automobil naletio teretni vlak

Foto: Čitatelj

OSTROVO, Prema navodima iz PU Vukovarsko – srijemske u subotu, oko 13,55 sati u Ostrovu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se teška prometna nesreća. Iz Pu navode da je osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25 – godišnjak iz Vinkovaca koji se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza uslijed čega je zbog nadolazećeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na ne prometnu zelenu površinu.

„Suputnik o osobnom automobilu kojim je upravljao 25 – godišnjak je bio 55 – godišnjak iz Vinkovaca. Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u vinkovačku bolnicu radi ukazivanja liječničke pomoći. Vozač, 25 – godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55 – godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati što je potvrđeno u vinkovačkoj bolnici. Na mjestu događaja policija je provela očevid. Protiv vozača osobnog automobila, 25 – godišnjaka iz Vinkovaca, zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava“, izvijestila je PU.

Napominju i kako je na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem).