Skupština VSŽ usvojila proračun za 2017. godinu u iznosu 838,8 milijuna kuna

Foto: Ilustrativna fotografija
VINKOVCI, Na sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, održanoj u četvrtak, većinom glasova usvojen je proračun županije za 2017. godinu u ukupnom iznosu 838,8 milijuna kuna.
“Iako proračun za 2017. godinu izgleda nominalno veći on je na razini ovogodišnjeg proračuna. Do povećanja sredstava došlo je iz razloga jer poslovanje i vinkovačke i vukovarske bolnice sada ide preko županijskog proračuna”, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za financije Vukovarsko-srijemske županije Sandra Adžaga.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić napomenuo je kako je proračun županije trebao biti i veći da nije došlo do poreznih promjena koje će se, kako je kazao, negativno odraziti i na prihode županije.
“Obećanje Vlade je da će se to izbalansirati potporama iz proračuna i tome se nadamo. Ukoliko toga ne bude, bit će teško ali vjerujemo u obećanja koja nam je dala Vlada”, kazao je Galić.
Vijećnici su podržali i odluku Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Vinkovci za investicijsko ulaganje procijenjene vrijednosti 16.5 milijuna kuna radi realizacije projekta „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnoj kirurgiji u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”. Projekt bi se financirao iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a riječ je o bespovratnim sredstvima u stopostotnom iznosu.
Usvojen je i plan rada Županijske skupštine u 2017. godinu.