Skupina Vukovaraca iskazala podršku vukovarskim navijačima

VUKOVAR, Na Trgu Republike Hrvatske u središtu Vukovara u nedjelju se okupilo pedesetak hrvatskih navijača, rodbine i prijatelja Maria Čorka i Roberta Knezovića, hrvatskih navijača, Vukovaraca, na EUro 2016. u Francuskoj, a koji su u pojedinim medijima označeni kao huligani koji su sudjelovali u divljaštvu, tuči i bacanju baklji na teren stadiona u St. Etienneu tijekom utakmice između Hrvatske i Češke.

“Okupili smo se da damo potporu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, svim hrvatskim navijačima, a pogotovo našim Vukovarcima koji su se na vrlo čudan način našli na popisu osoba koje su na tribinama uradile zločin prema narodu i reprezentaciji što nije istina. Ovdje smo da damo potporu njima i njihovim obiteljima. Huliganima nije mjesto na stadionima nego u zatvoru ali nije u redu ne provjerenim, populističkim pričama optužiti ljude za nešto što nisu učinili”, kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji se pridružio okupljenim sugrađanima.

Kako se moglo čuti među okupljenima, Mario Čorak i Robert Knezović nisu bili sudionici divljaštva na stadionu u ST. Etienneu. Riječ je o iskrenim navijačima hrvatske reprezentacije koji takvu sramotu Hrvatskoj ne bi nikada učinili, poručili su članovi rodbine i prijatelji ta dva Vukovarca.

ĐURO KARALIĆ
Foto: hrv.hr