Skupa nepropisna vožnja: vozačima-recidivistima 28.000 odnosno 23.200 kuna kazne

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja te su tijekom proteklom tjedna utvrdili 235 takvih prekršaja, izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije navode kako je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,89 g/kg, 83 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveće izmjerena prekoračena brzina je 238 km/h, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, te 83 ostala prekršaja.

Policijski službenici su smjestili sedam vozača u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola), te po otriježnjenju proveli četiri žurna prekršajna postupka pred Općinskim sudom u Vinkovcima. Izdvajamo dva slučaja vozača-recidivista:

Vozač-recidivist koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, pod utjecajem alkohola (2,89 g/kg) proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 28.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Također, prilikom nadzora prometa zatečen je vozač-recidivist koji je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, kojem je izmjerena prisutnost alkohola u organizmu od 0,60 g/kg, a daljnjim nadzorom je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta te da kod sebe nije imao javnu ispravu. Priveden je na sud gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u maksimalnom iznosu od 23.200,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

“S obzirom na navedeno, pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa te da poštuju prometne propise, jer tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život”, poručuju iz policije.