Božićnice za vukovarske umirovljenike čije mirovine ne prelaze 2.500,00 kuna i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava danas je najavio isplatu božićnica vukovarskim umirovljenicima, korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja te dodjelu prigodnih prehrambenih paketa korisnicima pučke kuhinje.

„Ove godine zbog konverzije valuta s ovom mjerom započinjemo nešto ranije. Kao i svake godine, vođeni željom da kućanstva s manjim primanjima imaju bogatu blagdansku trpezu osigurali smo božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja te prigodne prehrambene pakete za korisnike pučke kuhinje“, rekao je Penava.

Iz grada navode kako će za 2.821 vukovarskih umirovljenika s prebivalištem na području grada Vukovara, a čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ne prelaze 2.500,00 kuna, Grad Vukovar i ove godine povodom blagdana Božića osigurava božićnicu u visini od 200 kuna. Isplata prava na božićnicu za umirovljenike vršit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 14. studenog 2022. godine do 29. prosinca 2022. godine. U proračunu Grada Vukovara za to su osigurana sredstva u iznosu od 500.000 kuna.

Također, Grad Vukovar i ove godine osigurava božićnicu za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja (u iznosu od 250,00 kuna za 270 korisnika) te osigurava prigodne prehrambene pakete u vrijednosti 200 kuna za korisnike Pučke kuhinje (80 paketa).

Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 01. prosinca do 29. prosinca 2022.godine, a podjela prehrambenih paketa će se odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 19. do 23. prosinca 2022. godine. Za božićnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja osigurano je 70.000 kuna u proračunu, dok je za prehrambene pakete osigurano 16.000 kuna.

Ovaj vid mjera koje Grad Vukovar provodi u predblagdansko vrijeme tradicija je koja predstavlja želju da svi naši sugrađani sa svojim obiteljima provedu nadolazeće blagdane u ozračju blagostanja, radosti i zajedništva.

“Isplata božićnica umirovljenicima započinje već danas, 14. studenog. Vodili smo brigu i onim umirovljenicima koji nisu u mogućnosti osobno doći u prostorije FINA-e,  za njih to može učiniti netko drugi uz predočenje njihove osobne iskaznice. Korisnici inozemnih mirovina te umirovljenici s radnim statusom dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru“, rekao je Sušac.

Umirovljenici koji u međuvremenu ostvare pravo na mirovinu čiji iznos je manji od 2.500,00 kuna također su dužni prethodno podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru.