U Vukovaru se obilježava 30. obljetnica Bitke za Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovaru se danas obilježava 30. obljetnica Bitke za Vukovar na kojoj će sudjelovati pripadnici svih grana Hrvatske vojske. U okviru programa planiran je letački program, bit će izložena sredstva i oprema na taktičko-tehničkom zboru Hrvatske vojske i policije i brod Šokadija” iz sastava Satnije riječnih brodova Inženjerijske pukovnije HKoV-a.

U 8 sati od Vodotornja do Dvorca Eltz svirala se budnica ulicama Vukovara. Od 10 sati iz Vojarne 204. brigade HV krenut će mimohod ratnih zastava do Dvorca Eltz.

U 10:00, 11:00, 14:00 i 15:00 na Trgu Republike Hrvatske održat će se prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH te Počasno-zaštitne bojne. Od 09:30 do 18:00 uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav TT zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a, izvijestili su organizatori.

Prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja bit će uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav, Brod “Šokadija” HV-a kod Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar, a izlaganje proizvoda braniteljskih zadruga u ulici J.J. Strossmayera.

Od 10 sati očekuje se dolazak sudionika i uzvanika u Vukovar, a središnja svečanost započinje u 12 i 15 u dvorištu Dvorca Eltz prilikom kojega će akrobatska grupa “Krila Oluje” i MIG-ovi održati letački program.

U 14 sati u dvorištu Dvorca Eltz održat će se druženje uz Najbolje hrvatske tamburaše, a od 21 sat koncert sastava Opća opasnost na Trgu Republike Hrvatske.

Dvodnevno obilježavanje održava se u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova, a u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom.