Subota na 56. Vinkovačkim jesenima u znaku Državne smotre izvornog hrvatskog folklora

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na pozornici u središtu grada danas počinje prvi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, nakon koje posjetitelji, na istom mjestu, mogu pogledati reviju pod nazivom „Etno frizure svijeta” u organizaciji Kulturnog centra „Gatalinka” iz Vinkovaca, najavljuju iz Vinkovačkih jeseni.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora na Vinkovačkim jesenima okuplja KUD-ove, predstavnike svih hrvatskih županija i regija, ali i dijaspore, pobjednike međužupanijskih i regionalnih smotri folklora koji njeguju izvorni hrvatski folklor. Danas, u 20 sati, pod vedrim nebom u centru grada nastupit će 11 KUD-ova iz Rokovaca-Andrijaševaca, Trogira, Župe Dubrovačke, Kanfanara, Ćućerja, Zadra, Široke Kule, Strizivojne, Dugopolja, Novog Šehera i Jezera.

Drugi i treći dio smotre bit će održani sutra na istom mjestu, u 12 i 19 sati, a nastupit će još 16 kulturno umjetničkih društva s područja cijele Republike Hrvatske.

Osim toga, od 17 do 21 sat održat će se već dobro poznati Maraton lađa na Bosutu u organizaciji Vinkovačkih lađara koji su, kao i dosad, pripremili utrke u tri discipline – lađarske ekipe, osobe s invaliditetom i mladi od 10 do 16 godina. Za one željne dobre glazbe, atmosfere i domaćeg craft piva u Lapidariju Gradskog muzeja čeka ih drugi dan Valensiranja.