Škoro: Podupirem sve ono što podupiru i Vukovarci

Foto: Glas koncila

VUKOVAR, Predsjednički kandidat Miroslav Škoro bio je nazočan u ponedjeljak u vukovarskom Hrvatskom domu predpremijeri filma redatelja Jakova Sedlara “3069”, koji se bavi suicidom hrvatskih branitelja, izjavivši novinarima nakon projekcije, kako ne može, nakon što je pogledao film, a da se ne zapita kako je moguće da ljudi koji su bili pobjednici u ratu, zahvaljujući politikama, u miru postaju gubitnici. 

 “Ovo je film koji bi trebali svi pogledati, zabrinuti se i vidjeti što možemo učiniti za hrvatske branitelje da prestane taj tužni niz”, rekao je Škoro dodajući kako bi trebalo promisliti zbog čega ti ljudi, “koji su bili prihvaćeni kao osloboditelji i heroji, odjednom postaju gubitnici” koje, po njemu, nije ubio neprijatelj, nego je svemu, rekao je, “kako se čini, pridonijela ta nekakva nesretna politika”.

 “Mislim da toj politici, posebice u zadnjih 20 godina, dobrim dijelom na dušu idu i suicidi hrvatskih branitelja”, zaključio je.

Na pitanje novinara podupire li novi prosvjed u Vukovaru zbog sporog procesuiranja ratnih zločina diplomatski je odgovorio kako podupire sve ono za što podupiru i Vukovarci.

Predpremijera filma “3069” upriličena je u povodu obilježavanja 28. obljetnice osnutka 204. brigade HV-a.