Školama predstavljena obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

škole, vinkovci, tehnologija
Foto: Briefing komunikacije

VINKOVCI, Gotovo 70 učitelja iz 20 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u Hotelu Admiral u Vinkovcima.

Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka, navode iz Briefing komunikacija d.o.o..

„Obrazovni materijali predstavljaju dobru kombinaciju tiskanih i digitalnih sadržaja, a posebno ističem obrazovne materijale Nina i Tino koji su odlični za dodatnu cjelovitu nastavu. Koliko će predstavljeni materijali biti motivirani za djecu, vidjet ćemo kad počne školska godina“, istaknula je učiteljica Snježana Matak iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Komletinci.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

„Posljednje četiri godine u nastavi koristim kombinaciju digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja i mogu reći da učenici s lakoćom uče i usvajaju gradivo ako im se sadržaji predstave na digitalnoj platformi kroz kvizove, igre i slično“, kazala je Paticija Burazin, učiteljica iz Osnovne škole Blade Zadre iz Vukovara.

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.