Pomozimo malom Ivanu Mesiću da preživi

Foto: Obiteljska fotografija

PODGRAĐE, Ivan mesić (11) najmlađi je od sedmero djece u obitelji Mesić iz Podgrađa, tijekom poroda ostao je bez kisika. Zbog toga svoj mladi život provodi u muci, uz gotovo svakodnevne posjete bolnicama i doktorima koji nemaju baš puno riječi optimizma i utjehe.  Rođen je s Downovim sindromom, a uz njega ima još 19 dijagnoza. Gubi kisik, teško diše i svaki dan može biti koban.

“Tijekom 2014. godine smo privatno otišli u Beograd na liječenje. Da to nismo napravili Ivan danas ne bi bio živ. Od tada posjećujemo Institut Majka i dete, gdje je do sada obavio 3 operacije, a rekli su nam da Ivanu hitno treba kisik“, rekla je Ivanova majka Ana Mesić.

Razlog tome što je, kako je rekla, izgubila je vjeru u doktore u Hrvatskoj koji Ivana konstantno ostavljaju na čekanju. Unatoč teškom stanju naručen je za šest mjeseci na pregled u Zagrebu što, kako su im rekli u Beogradu, Ivan možda neće doživjeti. Rečeno im je kako će Ivan, ukoliko uskoro ne dobije kisik, živjeti najduže pet mjeseci. Ivan  izbacuje krv iz usta i ima Morgagni herniju – tumor na desnoj strani pluća koji je 14 centimetara dugačak, a 8 širok. Dani mu prolaze u bolovima, teško diše, guši se i stalno spava. Nema dovoljno kisika, pa često poplavi i bude hladan kao led.

Na beogradskom institutu, na koji se moraju javiti 10. lipnja, Ivanu će se proširiti pluća i dobit će aparat i masku za kisik kojom će moći normalnije disati. Isto to mogu dobiti i u Hrvatskoj, no tek za 6 mjeseci.

“Žalosno je da jedno mlado dijete tako nestaje. Žalosno je za Hrvatsku da ne pokazuje milost prema našoj djeci. Žalosno je da se ne može učiniti ništa da moje dijete može disati i spavati. Doktori se jako malo bore za djecu s posebnim potrebama i zato moramo moliti pomoć. Preko udruga nismo uspjeli, a ja sam u stanju prodati kuću samo da pomognem svome djetetu“, žalosna je Ivanova mama.

Ana ima status njegovatelja i za to dobiva 1500 kuna. Za Ivanovu invalidninu dobiva još 1500 kuna, a imaju i 5 krava i 11 jutara zemlje. No, za ovu veliku obitelj to nije dovoljno jer većina toga odlazi na Ivanove lijekove, pelene i prehranu.

Za liječenje Ivana Mesića u Beogradu potrebno je 10.000 eura.

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti na broj računa:

Privredna Banka Zagreb
Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737