“Sigurnost na vodi” na vinkovačke vrtićarce po osmi put

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje već osme etape programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“. Provedbeni partneri su poduzeće „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“, Vinkovački plivački klub, Dječji vrtić Vinkovci i Katolički dječji vrtići „Eden“.

Ciljna skupina ovog programa su polaznici završne godine vrtića – djeca u dobi od 5 do 7 godina. Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i tehnikama disanja kod plivanja.

Program će na bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program. U programu će sudjelovati ukupno 200 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“ i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će izvršen autobusima vinkovačkog „Poleta“ koji imaju licencu za prijevoz djece vrtićkog uzrasta, a uz svaku grupu djece iz vrtića bit će i njihove tete – odgajateljice.

Realizacija već osmog ciklusa programa privikavanja na vodu  „Sigurnost  na  vodi“  započeo je tiskovnom konferencijom kojoj su, uz zamjenika gradonačelnika Vinkovaca Gabrijela Šokičića, nazočni bili predstavnici provedbenih partnera: Dječjeg vrtića Vinkovci, Katoličkih dječjih vrtića „Eden“, Vinkovačkog plivačkog kluba, „Periske“ d.o.o.  i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.